KLANKSESSIE 

Omdat ons lichaam voor ongeveer 70% uit water bestaat reageren wij sterk op de trilling die de klankschalen afgeven. Water is bekend als een goede geleider van trilling. De trilling van de klankschaal zorgt ervoor dat de lichaamscellen mee resoneren met de afgegeven trilling. Er kan op deze wijze harmonie ontstaan in het lichaam, diepe ontspanning plaatsvinden en er kunnen eventuele energie blokkades worden opgeheven.

Tijdens een klankmassage wordt gebruik gemaakt van klankschalen. Klankschalen zijn instrumenten die hun oorsprong vinden in Azië, waaronder Nepal en India. Ze worden hier door de eeuwen heen al gebruikt als eetkommen, offerschalen, als instrument voor meditaties, als instrument voor heling en ontspanning.

De populariteit van de klankschalen neemt in het Westen toe. Dit omdat steeds meer mensen ervaren dat het geluid en de trilling van een klankschaal een positieve werking heeft op lichaam en geest.

Tijdens een klankmassage worden er verschillende klankschalen rondom het lichaam aangeslagen. Het wordt een klankmasssage genoemd omdat de klankschalen ook op het lichaam worden gezet en aangeslagen. De trillingen worden direct doorgegeven en zijn ze goed voelbaar tot diep in het lichaam, maar er worden geen klassieke massagetechnieken op het lichaam toegepast.
Buiten het feit dat de mooie klanken je in ontspanning en rust brengen zorgen de trillingen er ook voor dat energie in het lichaam weer kan stromen. De trillingen van de klankschalen zorgen ervoor dat de doorstroming van de energie in het lichaam wordt verbeterd. 

'De trillingen en klank dragen bij aan het

harmoniseren van energie in en rondom het lichaam' 


De werking van klankschalen is niet alleen op lichamelijk niveau maar ook op mentaal-, energetisch en spiritueel niveau. De klank ruimt spanning en blokkades op die in het lichaam, maar ook in het energetische lichaam, aanwezig zijn. Het kan dus zijn dat er tijdens de klanksessie emoties naar boven komen of spanning wordt ervaren. Ook komt het voor dat een klank je juist heel erg aanspreekt, terwijl de andere klank voor veel weerstand zorgt.   

HANDIG OM TE WETEN

Een klankmassage duurt ongeveer 60 minuten en hierbij ben je volledig gekleed. Draag lekker zittende kleding zodat je niet wordt afgeleid tijdens het ontspannen. Tijdens de klankmassage lig je eerst op de buik en daarna op de rug. Een klankmassage gaat goed in combinatie met de reguliere geneeswijze maar is hiervoor geen vervanging!