top of page
WZP-Kimberley-Ardaseer-092.jpg

Sound Bath

Een Sound Bath - Sound Healing

Het woord bath ofwel bad omschrijft het perfect. Een samensmelting van klanken, geluiden en trilling die je omarmen, waardoor je in diepe ontspanning kan komen. Net zoals een heerlijk warm bad.  Het is een moment voor jezelf die iedereen op zijn eigen wijze zal ervaren. Een sound bath is gericht op het vergroten en/of creëren van harmonie in, en verbinding met, het lichaam en de geest. 

Tijdens een Sound Bath worden klankschalen en andere instrumenten bespeeld. De trilling van de instrumenten werkt niet alleen op fysiek-, emotioneel- maar ook op energetisch niveau en is dus voelbaar op alle lagen. De Tibetaanse- en kristallen klankschalen, koshi's, een rainstick, een oceandrum, hapi drum en een sjamanen drum hebben een rijke geschiedenis in vele delen van de wereld. De instrumenten worden op verschillende wijze gebruikt bij rituelen, bij het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam, healings, gebed en speciale gelegenheden. 

Wat kan je verwachten
Tijdens het Sound Bath lig je comfortabel op een mat met ondersteunende kussens en als je dit wilt een deken. Voorafgaande het Sound Bath geef ik een geleide meditatie waarbij je contact maakt met het lichaam, met wat jij voelt en er bij jou aanwezig is. Mijn ervaring is dat er ruimte ontstaat voor wat er gezien mag worden, aangeraakt mag worden of ruimte wilt krijgen. Een Sound bath is een laagdrempelige manier om te verbinden. Het kan zijn dat je de klankreis bewust inzet voor meditatie, het opladen bij vermoeidheid, ervaren van een fijn rustig gevoel, het loslaten van gestagneerde energie of gewoon voor het ervaren van diepe ontspanning. 

Na de meditatie speel ik een uur, hierna is er 5-10minuten stilte. In deze stilte kan je alle klanken en indrukken op je laten inwerken. Na het in stilte zijn, begeleid ik je weer terug naar het hier en nu. Tot slot drinken we samen thee en mag je, als je dit wilt, delen wat je hebt ervaren. 

 

Good to Know

Ieder is uniek dus ervaart een Sound Bath op zijn eigen manier. Dat is ook wat ik er zo mooi aan vind. Er is geen goed en geen fout. Het kan zijn dat je diepe ontspanning ervaart of misschien wel in slaap valt. Ook kan het zijn dat de klanken veel bij je losmaken en je hierdoor opgekropte emotie of energie kan loslaten. Misschien reis je met de klanken mee naar herinneringen, mooie plekken op de aarde of zelfs tot in een diepe meditatie. 

Trek warme en lekker-/loszittende kleding aan waarin je gemakkelijk kan liggen. Je mag altijd je eigen (yoga)matje, kussens en/of dekens meenemen. Voor elke deelnemer is er een matje. 

Tijdsduur is +- 90minuten en na het Sound bath is er tijd voor thee of wat water. Investering €25,00. 
Sound Baths worden gegeven in Zoetermeer - locatie ontvang je na aanmelding. 

Sound bath op locatie

Wil je graag een Sound Bath op locatie organiseren? Dat is mogelijk! Neem contact op voor de mogelijkheden en meer informatie.

 

Agenda

Zondag 21 juli 16.15uur - Perenboomgaarde Hof van Seghwaert

Zondag 11 aug 16.15uur - Perenboomgaarde Hof van Seghwaert

Zondag 8 sept 16.15uur - Perenboomgaarde Hof van Seghwaert

WZP-Kimberley-Ardaseer-049.jpg
'Een samensmelting van klanken, geluid en trilling'

Je wordt meegenomen op klankenreis.
Ervaar diepe ontspanning en wat de helende klanken je kunnen brengen. 
WZP-Kimberley-Ardaseer-085.jpg
bottom of page