top of page

Pagina coming soon!

WZP-Kimberley-Ardaseer-016.jpg

Myofascial energetic release

WZP-Kimberley-Ardaseer-028.jpg

Wat is Myofascial energetic release (MER)?

Myofascial energetic release, afgekort als MER, is een holistische vorm van diep lichaamswerk. Het biedt de mogelijkheid om acute, maar ook chronische, fysieke pijn te verlichten en daarnaast somatische uitingen van emotionele pijn en overbelasting te behandelen. 

 

Overbelasting

Overbelasting van het lichaam, dit kan zowel fysieke (over)belasting als emotionele (over)belasting zijn, veroorzaakt het samentrekken van het fascia weefsel in het lichaam. Dit verkrampte weefsel heeft geen bewegingsvrijheid meer en kan pijn en blessures veroorzaken. Niet alleen op de overbelaste en verkrampte plek maar door het gehele lijf. 
 

Met MER wordt gewerkt met het fasciaweefsel. Het fasciaweefsel verbindt alles in het lichaam met elkaar en wordt steeds vaker gezien als een van de belangrijkste verbindende weefsels in het lichaam met veel pijnreceptoren. Het omhult alle zenuwen, spieren, botten en organen. 

Het zorgt ervoor dat wij als mens kunnen staan en bewegen. Vergelijk de botten van het lichaam met de tentstokken en het fascia met het tentdoek. Op een moment dat er verkramping plaatsvind ergens in het fasciaweefsel, het tentdoek, worden de tentstokken (de botten) het lichaam als geheel, uit balans getrokken.

Het fasciaweefsel wordt op een diepe maar zachte manier aangeraakt door middel van stretches, gewrichtsmanipulatie en mobilisatie. Door de bewuste ademhaling, myofascial unwinding dus beweging van lichaam en aandacht, kan het lichaam de verkramping (gestagneerde energie) loslaten. Het verkrampte weefsel krijgt ruimte en hierdoor wordt de bewegelijkheid van het weefsel hersteld en zal de pijn afnemen.

De 7 pijlers van MER die worden ingezet tijdens deze holistisch vorm van diep lichaamswerk zijn;

Aanraking - Connectie 

Meditatie - Ademhaling

Beweging - Emotie

Pijn - Verlichting.

Is een MER sessie voor mij?

Wanneer is een MER sessie voor jou? Twijfel je of het iets voor jou is? Misschien herken je jezelf in een van de onderstaande opmerkingen. 

  • Ik heb een blessure waar ik al een lange tijd mee loop.

  • Ik ervaar (chronische) pijn in mijn lichaam en heb al verschillende dingen geprobeerd.

  • Ik wil doorgronden waarom is steeds dezelfde klachten en blessures terug krijg. 

  • Ik voel me moe en overbelast. 

  • Ik heb weinig bewegelijkheid in mijn lichaam en wil dit graag verbeteren.

  • Ik kan moeilijk in mijn lichaam zakken. 

  • Ik heb een laag lichaamsbewustzijn en wil dit graag verbeteren. 

  • Ik voel vaak veel spanning in mijn nek, schouders, en/of lage rug. 

  • Ik wil mijn fysieke en emotionele lichaam beter leren kennen.

Good to know

Een sessie duurt 1,5uur, waarvan 1uur +- actief lichaamswerk. Middels een intake en een bodyreading, onderzoeken we samen waar er disbalans en verkramping is in het fascia. We kijken naar je houding, postuur, hoe je door het leven gaat, waar je pijn en spanning ervaart en welke plekken in het lichaam aandacht en aanraking nodig hebben.  

Wanneer het zich aandient onderzoeken we ook de emotionele aspecten die eventueel achter de fysieke klachten kunnen liggen en gedragspatronen waarin jij jezelf herkent. 

Tijdens de sessie lig je in ondergoed op de massagetafel toegedekt met een deken. Wanneer er op een specifiek lichaamsdeel wordt gewerkt wordt dit gedeelte ontbloot.

De investering die je doet voor een MER sessie bedraagt €111 inclusief btw. 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Een MER sessie vermindert fysieke klachten en biedt ruimte om te onderzoeken wat er aan de klacht ten grondslag ligt. Waarom komen blessures en klachten steeds maar weer terug? Het is een samenwerking waarbij ik graag een veilige plek voor je creëer om te verbinden met wat er in jou leeft en wat er gezien wilt worden.

Een MER sessie is een mooie manier van werken omdat ik je zal uitnodigen zelf mee te werken doormiddel van je bewustzijn, ademhaling en beweging. Het bewust betrokken blijven bij wat er tijdens een sessie gevoeld mag worden, de aandacht houden bij wat er in het lichaam gebeurt, wat je voelt en wat dit teweeg brengt, zal een belangrijk onderdeel zijn. Bewust blijven bij dit alles in plaats van het wegzakken in ontspanning, zorgt voor een grote bijdrage waardoor deze sessie op diepere lagen zal doorwerken.

Wanneer is een MER sessie bij mij niet voor jou?

Een MER sessie bij mij is niet voor jou wanneer je opzoek bent naar het ontvangen van een ontspanningsmassage. Ik betrek je actief bij de sessie waardoor het meer een samenwerking is. 

Wanneer je helemaal wilt zakken in diepe ontspanning is een (ontspannings)massage misschien iets wat beter bij je past!

WZP-Kimberley-Ardaseer-174.jpg

Ben al diverse keren geweest voor een massage.
Kimberley straalt van zichzelf zo'n rust uit, luistert goed en voelt heel goed aan wat mijn lichaam nodig heeft.


-

Angelique

— Naam, titel

WZP-Kimberley-Ardaseer-163.jpg

 Kimberley is een prachtig mens met een heerlijke hand. Het voelt als thuis komen.

Ik moet mijzelf echt veilig voelen om mij te laten masseren en bij Kim lukt dat heel goed.

-

Naomi

bottom of page