top of page
Natural Silk

Myofascial Energetic Release

Wat is Myofascial energetic release (MER)?

 

We maken vanaf de geboorte van alles mee wat ons vormt als mens. Het leven vormt ons. We weten vaak niet hoe we onze woede, het verdriet, de angst of de pijn die we ervaren, kunnen uiten. We hebben niet geleerd dat het noodzakelijk is, of het is niet veilig geweest in het verleden, om emotie toe te laten en te doorvoelen. Daarom hebben we het vast gezet in ons lichaam. We zijn zo lekker mens en dat is niet erg! Maar The issues are in the tissues en vaak weten we niet eens dat het opgeslagen ligt. Deze niet doorvoelde, of uitgesproken, emotie kan spanning veroorzaken. 

Misschien herken je een van de volgende dingen; spanningshoofdpijn, hoofdpijn achter je ogen, pijn in de spieren van je nek, een stijve nek, moeizaam vrij kunnen ademen, druk op je borst, onverklaarbare buikpijn, lage rugklachten, pijn in de liezen of het bekken. Vermoeidheid, vast in gedragspatronen, onrustig en niet kunnen ontspannen. In je leven is dit beperkend en beknellend. Dit zorgt ervoor dat je minder vrij door het leven kan bewegen. 

 

Wat nou als ik je vertel dat we hier iets aan kunnen doen? Dat deze spanning vermindert kan worden en door onuitgesproken emotie, de pijnlijke ervaring, de woede of angst ruimte te geven, dit niet meer vast zit in je lichaam? 

Myofascial Energetic release (MER) is een mooie manier om het onbewuste - bewust te maken en vaste gezette emotie, gestagneerde energie, los te laten. 

 

Ik help je in beweging te brengen wat vast zit. 

Myofascial energetic release, afgekort als MER, is een holistische vorm van diep lichaamswerk. Het biedt de mogelijkheid om acute, maar ook chronische, fysieke pijn te verlichten en daarnaast somatische uitingen van emotionele pijn en overbelasting te behandelen. Een zachte manier om vanuit het lichaam te kijken naar onverwerkte emotie en trauma. 

 

Overbelasting

Overbelasting van het lichaam, dit kan zowel fysieke (over)belasting als emotionele (over)belasting zijn, veroorzaakt het samentrekken van het fascia weefsel in het lichaam. Dit verkrampte weefsel heeft geen bewegingsvrijheid meer en kan pijn en blessures veroorzaken. Niet alleen op de overbelaste en verkrampte plek maar door het gehele lijf.  

Met MER wordt gewerkt met het fasciaweefsel. Het fasciaweefsel verbindt alles in het lichaam met elkaar en wordt steeds vaker gezien als een van de belangrijkste verbindende (en communicerend) weefsels in het lichaam. Het omhult alle zenuwen, spieren, botten en organen. 

Tijdens een sessie wordt het fasciaweefsel op een diepe maar zachte manier aangeraakt door middel van stretches, gewrichtsmanipulatie en mobilisatie. Door de bewuste ademhaling, myofascial unwinding dus beweging van lichaam én aandacht, kan het lichaam de verkramping (gestagneerde energie) loslaten. Het verkrampte weefsel krijgt ruimte en hierdoor wordt de bewegelijkheid van het weefsel hersteld en zal de pijn afnemen. De spanning, of mogelijke vastgezette emotie wordt bewogen en kan via beweging het lichaam verlaten. Dit geeft meer (beweging)vrijheid is het lichaam, pijnverlichting en ruimte. 

De 7 pijlers van MER die worden ingezet tijdens deze holistisch vorm van diep lichaamswerk zijn;

Aanraking - Connectie 

Meditatie - Ademhaling

Beweging - Emotie

Pijn - Verlichting.

Is een MER sessie voor mij?

Wanneer is een MER sessie voor jou? Twijfel je of het iets voor jou is? Misschien herken je jezelf in een van de onderstaande opmerkingen. 

 • Ik heb een blessure waar ik al een lange tijd mee loop.

 • Ik ervaar (chronische) pijn in mijn lichaam en heb al verschillende dingen geprobeerd.

 • Ik draag oude en onverwerkte emotie bij me en dit wil ik graag loslaten. 

 • Ik heb het gevoel vast te zitten in bepaalde (gedrags)patronen.

 • Ik wil doorgronden waarom is steeds dezelfde klachten en blessures terug krijg. 

 • Ik voel me moe en overbelast. 

 • Ik heb weinig bewegelijkheid in mijn lichaam en wil dit graag verbeteren.

 • Ik kan moeilijk in mijn lichaam zakken. 

 • Ik heb een laag lichaamsbewustzijn en wil dit graag verbeteren. 

 • Ik leef vanuit mijn hoofd

 • Ik voel me niet veilig genoeg om mijn emoties te uiten.

 • Ik voel vaak veel spanning in mijn nek, schouders, en/of lage rug. 

 • Ik wil mijn fysieke en emotionele lichaam beter leren kennen.

Good to know

Een sessie duurt 1,5uur, waarvan 1uur +- actief lichaamswerk. Middels een intake en een bodyreading, onderzoeken we samen waar er disbalans en verkramping is in het fascia. We kijken naar je houding, postuur, hoe je door het leven gaat, waar je pijn en spanning ervaart en welke plekken in het lichaam aandacht en aanraking nodig hebben.  

Wanneer het zich aandient onderzoeken we ook de emotionele aspecten die eventueel achter de fysieke klachten kunnen liggen en gedragspatronen waarin jij jezelf herkent. 

Tijdens de sessie lig je in ondergoed op de massagetafel toegedekt met een deken. Wanneer er op een specifiek lichaamsdeel wordt gewerkt wordt dit gedeelte ontbloot.

De investering die je doet voor een MER-sessie bedraagt €125 inclusief btw. 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Een MER sessie vermindert fysieke klachten en biedt ruimte om te onderzoeken wat er aan de klacht ten grondslag ligt. Waarom voel ik me zo als ik me voel, waarom ervaar ik pijn, wat ligt er achter mijn pijn?

Het is een samenwerking waarbij ik een veilige plek voor je creëer om te verbinden met wat er in jou leeft en wat er gezien wilt worden.

Een MER sessie is een mooie manier van werken omdat ik je zal uitnodigen zelf mee te werken doormiddel van je bewustzijn, ademhaling en beweging. Het bewust betrokken blijven bij wat er tijdens een sessie gevoeld mag worden, de aandacht houden bij wat er in het lichaam gebeurt, wat je voelt en wat dit teweeg brengt, zal een belangrijk onderdeel zijn. Bewust blijven bij dit alles in plaats van het wegzakken in ontspanning, zorgt voor een grote bijdrage waardoor deze sessie op diepere lagen zal doorwerken.

Wanneer is een MER sessie bij mij niet voor jou?

Een MER sessie bij mij is niet voor jou wanneer je opzoek bent naar het ontvangen van een ontspanningsmassage en lekker wilt wegzakken. Ik betrek je actief bij de sessie waardoor een samenwerking is. 

WZP-Kimberley-Ardaseer-174.jpg

Kim voelt intuïtief aan waar mee gewerkt mag worden en in samenspraak, haar diepe massagetechnieken en bewuste ademhaling voel ik elke keer hoeveel ik los kan laten. Je voelt echt dat het goed is voor je lijf.

De behandelingen van Kim hebben o.a. bijgedragen aan het helen en loslaten van rug en schouderklachten waar ik al heel lang mee rondliep. Thank Kim, je bent ook nog eens super lief!


-

Nada

WZP-Kimberley-Ardaseer-163.jpg

Bij Kim voelde ik rust en openheid en het gevoel dat alles er mocht zijn. Daarin lukte het mij om te vertrouwen, los te laten maar vooral ook te ervaren wat er in mijn lichaam leeft.

Spanningen voelen in mijn lijf, er met liefde naartoe gaan door haar aanraking, voelen, ervaren, het mag er zijn, alles is goed ook als de spanning nog blijft.
Er doorheen ademen. 

 

Ik gun mezelf met enige regelmaat deze onderdompeling van liefde. Soms ben ik zo diep in de ontspanning dat het voelt alsof ik in een droomstadium ben. Heerlijk. Ik gun iedereen deze liefde.

-

Mirjam

bottom of page